Ebben a műfajban a Honda a király

2014.04.03. 13:33

Négy éve egyszer már megdöntötték a fűnyírók sebességi világrekordját, de már akkor látszott, hogy a 141 km/h-s csúcsot nem lesz nehéz megjavítani. A Honda brit képviselete most készíttetett egy olyan, fűnyírásra még mindig alkalmas, sorozatgyártású alkatrészekből álló fűnyírót, amely már valóban félelmetes tempóra képes.

A Mean Mover nevű gép nem más, mint egy Honda HF2620-as fűnyíró, amelybe a VTR 1000 Firestorm sport-motorkerékpár V2-es, egyliteres, 110 lóerős motorját építették be. Ezzel kísérelték meg a korábbi rekord megdöntését, természetesen a Guiness World Records ellenőreinek jelenlétében. A mutatvány elsőre sikerült: a tuning-traktor 187,6 km/h-s sebességet ért el, különösebb megeröltetés nélkül. A jármű természetesen továbbra is alkalmas a gyep karbantartására, bár valószínűleg elegendő a szükségesnél egy kicsivel nagyobb gázt adni, és rögtön szép nagy lyukat ás a kerekeivel a korábban szép egyenletesre nyírt gyepszőnyegben.

A Honda szerint elvileg ennél is gyorsabb lehetne a Mean Mover, hisz 4 másodpercen belül gyorsul 100 km/h-ra, és az alkalmazott áttételtől akár 210 km/h-val is száguldhatna, de valószínűleg ilyenkor már érdemes lekapcsolni a fűnyíró modult, nehogy a forgó penge elszabaduljon.