Eladó Hasselhoff KITT-je

2014.04.07. 16:15

Bár a Knight Rider sorozat forgatókönyve szerint KITT, a Pontiac Firebirdbe oltott lakáj egyedi teremtmény, a valóságban már a film elkészítéséhez is több tucat átalakított autót használtak, és azóta is számos utánzat készült, jórészt lelkes rajongók jóvoltából.

Egy ilyen a most árverésre bocsátott KITT példány, amely egy igen jól sikerült utánzat. Egy megszállott rajongó, Jennifer Catano készítette, majd adományozta David Hasselhoffnak, aki most túladna rajta. Az autó kikiáltási ára 15 ezer dollár volt, de a cikk írásának pillanatában már 27500 a legmagasabb licit. Az árverési oldal, ahol az autóra licitálni lehet, 30 és 50 ezer dollár közé teszi az autó reális értékét, de a vételárhoz még hozzájön majd a szállítási költség. Az autó ugyanis most épp írországban van egy kiállításon, ahonnan április 27-én el kell majd hozni, és ennek a költségét már az új tulajdonosnak kell állnia.

Bár ezt az autót egyáltalán nem használták a film elkészítéséhez, állítólag közel tökéletes másolat: a műszerfal és a speciális orr- és farkialakítás mind tökéletes másolata a filmbéli KITT-ének. Ezen felül egy csomó hangeffektet is beprogramoztak a tökéletes illúzió elérésének érdekében. Magától persze nem megy sehová, különösen nem a gazdájához, nincs rajta sérthetetlenséget biztosító páncél, sem falon átlátó szkenner, viszont van benne 5 literes V8-as, amely a két hátsó kereket hajtja.