Dacia húzta ki a Porschét a bajból

2014.04.11. 17:37

A napokban tartották a Porsche kisebbik szabadidő-autójának bemutatóját Marokkóban – itt esett meg, hogy a Macan egy Dacia Duster segítségére szorult. Az ok azonban nem a Macan gyenge terepjáró képességéből fakad, hanem a tesztelők hülyeségéből.

Csikós Zsolt kollégánk, aki szintén a helyszínen tartózkodott, készített is néhány fotót az esetről, és emellett azt is elmesélte, hogy miért szorult a Duster segítségére a Porsche. A kérdéses autót két brit tesztelő vezette, és sikerült olyan helyre kormányozniuk az alapvetően azért aszfaltos útfelületre tervezett autót, ahol felakadt az alja, a kerekek pedig szabályosan a levegőben lebegtek. Ilyen helyzetből pedig még a legjobb terepjárók sem képesek önerőből szabadulni. A Duster az egyik fotós helyben bérelt autója volt, és annyit segített a tesztautó kiszabadításában, hogy a Porsche kerekei megkapaszkodhassanak a talajban.

Itt pont az nyert igazolást, hogy a terepjáró képességek rossz kézben leginkább arra alkalmasak, hogy olyan helyen akadjon el az autó, ahol már csak a traktor megy el. Ilyen szempontból a Macan még egész szerencsés, hisz ránézésre egyértelmű, hogy nem a terepjárás az igazi lételeme.