Ízléstelenség az elitnek

2014.04.30. 06:32

Felismerni sem egyszerű, hogy eredetileg mindek készülhetett a rémes kupé, de a tetővonal elárulja: egykor Chrysler Crossfire volt. A Mercedes SLK-ból faragott Chrysler kupé eredetileg sem Michelangelo dávid-szobrának autós megfelelője, de bőven lehet még rontani rajta, ez most bebizonyosodott.

Az FB Tuning nevű cég legalábbis mindent elkövetett annak érdekében, hogy felismerhetetlenné maszkírozza a járművet. A teljes karosszériát megszélesítették vagy egy arasszal mindkét oldalon, hatalmas kerekeket szereltek fel, amelyek teljes egészükben kitöltik az így megszélesedett kerékdobokat. Az orrát is jócskán átszabták: kapott egy hatalmas, a Mercedes és az Audi hűtőmaszk közt félúton elhelyezkedő rácsozatot az orrára, két Audi A8 fényszóróval, az orrába pedig a Mercedes régi, 3,2 literes V6-os motorjának egykori AMG változatát, amely kerek 400 lóerős.

Az egészben az a legviccesebb, hogy a nagyképűen csak FB-ONE-nak nevezett sufnituning-tákolmányt a Top Marques Monaco rendezvényen állítják ki, valóban egyedi, méregdrága sportkocsik társaságában. Ez az az autós esemény, ahol egy Ferrari már szinte hétköznapinak hat – nehéz elképzelni, hogy az itt megforduló elit közönség komolyan venné ezt a kreációt.