A rendőrök új fegyvere

2014.05.01. 12:08

Már régóta úgy tűnik, hogy egy típusból rendőrségi változatot piacra dobni jó üzlet. Egyrészt pozitív az üzenete, hiszen a rendőrök a mi mindennapi szuperhőseink, másrészt remek márkaépítési lehetőség. Gondoljunk csak a filmekre és a sorozatokra, majdnem mindegyikben felbukkan egy rendőrautó. Érzik ezt a Chevrolet-nél is, ezért az új Silverado 1500 Crew Cab a rendőrség erőinek szolgálatába áll.

A Special Service Vehicle, magyarul különleges szolgálati jármű, nem egy alapjaiban más autó, hanem egy extra csomag a Silveradóhoz. Választható, hogy kettő- vagy négykerékmeghajtással, illetve, hogy rövidebb, vagy hosszabb platóval kérjük. A motor minden kivitelben ugyanaz, 5,3 literes 355 lóerős V8-as. A megkülönböztető fények, és a belső elektromos felszerelések miatt egy nagyobb akkumulátort és 110 voltos csatlakozókat is építettek a pick-upba.

Hivatalosan ugyan 2015-ös modell az Silverado 1500 Crew Cab SSV, de ez csak az amerikai modellév számítás okozta torzítás. A hatalmas rendőr pick-up idén nyáron kerül forgalmazásba, persze csak az Egyesül Államokban.