Az autó, amiben megfordul egy autó

2014.05.05. 17:24

A legnagyobb Transit változatot csak mostanság kezdi bevezetni a Ford Európában. Azt, hogy valójában mekkora egy ilyen áruszállító, nem könnyű képen érzékeltetni, talán ezért – és persze a vicc kedvéért – találták ki , hogy a legkisebb sorozatgyártású személyautóval érzékeltetik.

Az új Transit – a melléknév nélküli változat, amely mind közül a legnagyobb – jó nagydarab: a hosszú, magas változatban 15,1 köbméternyi hely van. A puszta szám azonban nem mond sokat, talán még azoknak sem, akik ilyen autókat vásárolnak, ezért találták ki az angol Fordnál, hogy egy Peel P50 segítségével demonstálják, milyen tágas is az új furgon. A háromkerekű jármű persze csak nagy jóindulattal nevezhető autóval: a robogómotoros jószág 1,372 méter hosszú és 0,991 méter széles, üresen pedig még a legtöbb robogónál is könnyebb, csupán 59 kilogrammot nyom. Ennek ellenére megfordulni ez sem tud kisebb helyen, mint a saját hossza, azaz 1,4 méter széles tárgyak biztosan elférnek majd benne.

A forduló persze nem sikerült sokkal jobban, mint Austin Powersnek a targoncával, de mégiscsak összejött. Ez pedig épp elég, hisz így már dicsekedhetnek vele, hogy egy autó fordult meg az új Transitban. És ez meglehetősen jól hangzik, még ha az igazságtartalma megkérdőjelezhető is.