2014.05.18. 15:22

Úgy tűnik, a német szülők kicsit jobban odafigyelhetnének, hova teszik autójuk slusszkulcsát, mielőtt elszunyókálnak gyermekük mellett. Két évvel ezelőtt egy hároméves kisfiú csente el a családi Seat kulcsait édesanyjától, most pedig egy nála is kisebb srác tréfálta meg édesapját.

Az egyik német lap információi szerint az apa elaludt, kétéves fia pedig kezébe vette a Mercedes kulcsát, majd a távirányítós központi zár segítségével ki is nyitotta az autót. Miután felmászott az ülésre, a kulcsot a gyújtáskapcsolóba dugta, és indított. A sebességben hagyott Mercedes megugrott, és elhajlított egy vasoszlopot is. Amikor a járókelők odaszaladtak, hogy megnézzék, nem esett-e baja senkinek, alaposan meglepődtek.

A kisfiúnak semmi baja nem esett, sőt nem sokkal később már édesapjával együtt pózolt az autónál a helyi újságnak. Az eset során az autóban sem keletkezett jelentősebb kár. Az mindenesetre nagyon érdekes, hogy a kissrác már ennyi idősen is ki tudta nyitni a Mercedest, és már azt is elleste édesapjától, hogyan kell beindítani egy autót. Ugyanakkor a történet sokkal kellemetlenebb véget is érhetett volna.