Melósautó, Ferrariból

2014.05.26. 16:37

A London Motor Group nevű cég rakta össze ezt a valószínűtlen járművet, amely egy kétüléses sportkocsi és egy kisteherautó valószínűtlen keveréke. Bár nem ez az első efféle átalakítás, az elegáns 412-est így viszontlátni mindenképp meglepő.

A 400-412 sorozat talán a mai napig a legkevésbé Ferrari-szerű Ferrari. A 4,81 méter hosszú, 1,79 méter széles és 2,7 méteres tengelytávú, 70-es évek végi ízlést tükröző modell impozáns méreteinek köszönhetően tisztességes csomagtartót kínál, és ha nem is túl bőségesen, de akár négy felnőtt befogadására is képes. Nem csoda, hogy épp egy ilyet épített át a brit csapat: ez elég nagy, hogy az utastér használhatatlanná tétele, vagy a forma teljes átszabása nélkül kialakíthassanak benne egy bő 90 centis platót. A hajópallóval burkolt raktér persze nem valami mély, de arra elég, hogy például egy szobafestő felszerelését elvigye magával. Ilyenkor persze aligha érdemes kihasználni az ötliteres V12-es motor mind a 340 lóerejét, hisz valószínű, hogy lerepülne a létra, a vödrök pedig hamar kiesnének.

Viszont a megrendelő arcát nézni, ahogy a melósok megérkeznek a vörös pick-uppal, nyilván megfizethetetlen. A konverzió persze nem maradéktalanul ízléses, a hátsó oldalablakok például trééfásan kicsik lettek a C oszlop mellett, a motorháztetőre pedig nem feltétlen hiányzik a kétcsöves légbeömlő, de érzésünk szerint itt egy kis ízléstelenség még simán belefér.

A fura autó egy ismeretterjesztő csatorna egy műsora számára készült, és valószínűleg nem is készül több. Persze nem is lehetne nagyban gyártani, hisz a 412-esből kevesebb, mint hatszáz készült, de a teljes 400-as sorozatból sem gyártottak 2500-nál többet.