Ez lehetne a Lamborghini kisautó

2014.05.28. 17:46

Amilyen szigorúan igyekeznek rászorítani manapság az autógyárakat az üzemanyag-takarékosságra, lassan semmi sem elképzelhetetlen. Az ismertebb sportkocsigyártóknak, amilyen a Ferrari vagy a Lamborghini, is csak az a szerencséjük, hogy nem gyártanak elég autót, így az EU-ban például nem vonatkoznak rájuk a korlátozások. Ha nem így volna, bizony szükségük volna efféle kisautókra.

Amit a képen látunk, az persze nem a Lamborghini gyár terméke – a látszat ellenére – csupán egy lelkes rajongó kreációja, aki nyilván nem engedhette meg magának, hogy Aventadort vagy Huracánt rendeljen. Jól látszik, hogy az alap egy Honda Jazz volt, ennek a karosszériaelemeit cserélte le kifejezetten Lambo stílusúakra, amelyek alighanem szálerősítésű műanyagból készültek. Meglepő, milyen jó érzékkel alakította ki a jellegzetes éleket az új alkatrészeken, sőt, az autó oldalára is jutott rendes Lamborghinis légbeömlő.

Azért reméljük, hogy hasonló méretű nép-Lamborghinivel most találkozunk utoljára, vagy ha nem, a gyári változatban legalább tízhengeres motor lesz.