Magát pusztítja el a tuning-Nissan

2014.06.13. 07:07

Az S13-as Nissan Silvia – Európában 200 SX – manapság az egyik legnépszerűbb tuning-autó világszerte, hisz viszonylag olcsó, de hátsókerék-hajtású, eleve elég gyors, némi módosítással még gyorsabbá tehető és még van hozzá alkatrész. Ez azonban azt is jelenti, hogy jó néhány esik áldozatul az ügyetlen házituningolóknak.

Ez a konkrét példány kiváló példa: a gazdája szabályosan porig ültette, talán ha négy centi van az aszfalt és az autó alja között. Ez elvben jót tesz, hisz kevesebb levegő jut az autó alá, így csökken a légellenállás, és növelhető az autóra ható leszorító erő. A baj csak az, hogy az aszfalt a legritkább esetben tökéletesen sík, sőt, néha olyan feladatokat is meg kell oldani, mint a felhajtás egy rámpára. Ez utóbbi pedig láthatóan komoly problémákhoz vezetett: egy kisarasznyi járda felhajtójára való feljutás mindkét lökhárítót leszakította.

A videó Kaliforniában készült, de a tanulság nemzetközi: akármilyen jól is néz ki, a túlzott ültetés csak árhat az autó használhatóságának.