A civil megállt neki, a rendőr elütötte

2014.06.17. 14:23

Aki még emlékszik a KRESZ-tanfolyamára, az nyilván fel tudja idézni, mi a teendő, ha az előttünk-mellettünk haladó zebra előtt lassít, vagy megáll. Azt gondolnánk, ezt a rendőrök a világ minden táján jól tudják – még jobban, mint a civilek – hisz az ő dolguk lenne e szabályok betartatása, de ez a filmecske a bizonyíték rá, hogy nem így van.

Nyilván lesz, aki a látottak alapján inkább arra tippel, hogy a rendőr úgy érezte, ő megteheti, hogy áthágja a szabályt, hisz azt nem az ő számára írták. Nos, ez is egy lehetőség, ahogy az sem lehetetlen, hogy csak rég vizsgázott a kérdéses közlekedési szabályok ismeretéből, vagy hiányzott azon az órán, és a vizsgán is másik tételt húzott. Mindenesetre elég szerencsésnek tűnik az eset, hisz a gyalogos láthatóan megúszta élve, és ha sántikálva is, de lábra tudott állni, így valószínűleg nem történt komolyabb baja.

A lényeg, hogy bár a felvétel Oroszországban – közelebbről Moszkva környékén – készült, ilyesmi simán előfordulhat másutt is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.