Csak a reflexein múlt az élete

2014.06.18. 15:59

Az oroszországi autóbekamerázási mánia elképesztő dolgokat rögzít, amik nyilván másutt is előfordulnak, de ott csak a szemtanúk meséiből tudhatnánk róluk valamit. Itt van például ez az eset a vizes úton megcsúszó, és a szembejövő sávba átsodródó kamionnal.

Az első kamera képét nézve is elég félelmetes az eset, de úgy tűnik, a bekamerázott jármű még simán megúszta minimális korrekcióval. Már itt is látszik, hogy mi volt a baj: valószínű, hogy a kamionsofőr elnézte a kanyarodási tempót, és a szerelvény felúszott az útpályán álló vízre. Innentől kezdve nem tudta irányítani a járművet, bár látszik, hogy a kormánnyal igyekezne korrigálni. Ez azonban már hatástalan: a vontató keresztben csúszik, míg a pótkocsi továbbra is egyenesen halad, nagy lendülete miatt lényegében megállíthatatlanul.

Az igazi dráma azonban a hátsó kamera felvételén látszik. A kamerás autó mögötti Volkswagen Touareg láthatóan csak tökéletes reakciójának köszönhetően úszta meg az ütközést: bár vagy egy méterrel sikerült az út széle felé húzni az autót, így is csak centikkel kerülte el az ütközést. Az is látszik, hogy hátrébb egy másik, ezüstszínű autó is halad, amely már nem kerülhette el a kamiont, de talán elég távolról láthatta a közeledő veszélyt, hogy kellőképp lelassítson.

A Touareges reakciójából az is sejthető, hogy rendesen megijedhetett: az eset után azonnal lelassít, sőt, megáll a leállósávban, nyilván hogy kirázza a végtagjaiból az adrenalin okozta remegést. A folytatást azonban már csak találgathatjuk, hisz a kamerát hordozó autó továbbhaladt.