Olcsón is lehet Rolls-Royce-od

2014.06.25. 10:50

Manapság egy Rolls-Royce feltűnően szögletes, és visszataszítóan hatalmas. Ezeket a tulajdonságokat próbálták leutánozni ennek a fura jószágnak az építőik, akik minden jel szerint Malajziában tevékenykednek.

Az alap a manapság már igazán olcsón beszerezhető 7-es Volvo volt, amely méretre ugyan nem veheti fel a versenyt a 7-es BMW-n alapuló a Rolls Royce Ghosttal sem, nem hogy az egy számmal még nagyobb Phantommal, amire hasonlítani akar. De mivel a lakótelep közönsége élőben aligha látott már Rolls-Royce-ot – jó eséllyel maguk a készítők sem – a képeken pedig nemigen jön át, hogy milyen óriási egy ilyen luxusjármű, a méretkülönbség nem számít sokat, amíg az arányok legalább nagyjából stimmelnek.

A végeredmény persze egy vicc, de annak azért egész igényes. A gigászi BMW felnikkel, a fekete, klasszicista templomot formázó Rolls-hűtőrács utánzattal, a tisztességesen hozzádomborított motorháztetővel és a decens kötényezéssel elég jól néz ki a gép, a sufnituning-autóutánzatok között legalábbis mindenképp.

Arra biztosan jó, hogy a laikusok ne egy huszonéves csotrogányt lássanak benne, és ennél valószínűleg a tulajdonosa sem szeretett volna többet elérni.