A tengerben végezte a 160 milliós sportkocsi

2014.06.26. 18:21

Az autókat szinte kivétel nélkül hajón szállítják más kontinensekre, legyen szó bármilyen drága modellről, ami általában egész biztonságos, de azért megvannak a maga veszélyei. Ebben a konkrét esetben egy Argentínába szánt Mercedes SLS-t ejtettek a vízbe a hajóról, konténerestől.

A beejtett konténerért persze nem fordulhatott vissza a hatalmas hajó, így csak öt nappal később sikerült kihalászni a La Plata-i öbölből: a vadonatúj sportkocsi a képen látható állapotban került elő a konténerből. A gépészeti rész igazából egész jól megúszta, az alapos sós fürdő után állítólag még be is tudták indítani az autót, de az elektronika egy részét teljesen tönkretette a sós víz. A szállítmányozó biztosítója így kénytelen volt visszafizetni a teljes vételárat, hisz az autó lényegében használhatatlanná vált.

Azt egtyelőre nem tudni, hogy a tulajdonos rendelt-e másik SLS-t, vagy sem, de azt tudni lehet, hogy az autó visszakerült az AMG-hez, ahol alapos vizsgálatnak vetették alá – elvégre nem gyakori, hogy egy autójuk öt napot tölt tengervízben, így mindenképp érdemes megnézni, melyik alkatrészre milyen hatással van egy ilyen eset.

Hasonló esetet egyébiránt láttunk már a közelmúltban. Két éve egy konténerbe zárt Harley-Davidsont sodort partra az óceán Kanada partjainál. A konténer és benne a motor több mint egy évet utazott a Csendes-ócán vizén Japánból.