Hajszálon múlt, hogy megúszta a Swift

2014.07.04. 17:16

Az autóverseny a határon autózásról szól, de amikor egy kicsit többet sikerül elvállalni, mint ami ésszerű, annak könnyen rossz vége lehet. Ám akadnak veszélyes helyzetek, amiket sikerül egy kis szerencsével, és ügyességgel megúszni – mint ez is itt.

A Swift Sport egy ideje már kiesett a nagy versenyek győzelemre esélyes raliautói közül, de nemzeti bajnokságokban még mindig előfordul, hiszen olcsó, és egy kis elszántsággal vezetve azon a szinten még mindig ütőképes. Ezt a példányt Spanyolországban használja az Oscar Barroso-David Miguez páros, akik egyebek közt elindultak az idei Rallye de Ourense futamon is. A patinás versenyt egyebek közt szűk hegyi utakon, néhol szakadékokkal, vagy falakkal határolt aszfalton zajlik, ahol néha nem könnyű megtalálni az útszakasznak tökéletesen megfelelő legnagyobb tempót.

Barrosóék is így jártak – ha megölnek sem lettem volna a navigátor helyében – az egyik kanyarban, ahol csak két keréken sikerült valahogy elkerülni, hogy leessen a Swift az útról. Az ív végén pedig ott volt a fal. Itt egyértelműen húsz centin múlt a tragédia, de megúszták – mi pedig egy kicsit borzongva ugyan, de örülhetünk, hogy nem történt nagyobb baj. Bár mindig így végződne minden, hasonlóan kérdéses szituáció.