Szegénylegénynek is jár a Bugatti

2014.07.23. 06:16

Sokan lelik örömüket a replikákban, bármilyen nevetségesnek is tűnnek az általában torz tárgyak a többség szemében. Nem kivétel a valószínűleg litván ismeretlen művész alkotása, ami Veyronnak szeretne látszani.

Bárki is építette, ha karikatúrának szánta, tökéleteset alkotott. Az Audi A6-osból épített Quasimodo – legyünk nagyvonalúak - szinte mindent tud, amit a Bugatti: összkerekes, sok hengeres, bőrüléses. A 200 lóerősnek mondott V6-osnak még lehet, hogy van is valami köze a konszerntestvérhez. De a kinézetére nincs bocsánat. A patkó alakú maszk nagyjából az egyetlen méretarányos elem rajta, az apró kerekekre állított szappantartó legfeljebb annyira hasonlít az eredetire, mint egy óvodás rajza.

A gond az, hogy a tulajdonos valószínűleg komolyan gondolta. Kerek százezer litván litast kér érte a helyi használtautós oldalon, ami közel kilencmillió forintnak felel meg. Elnézve a részletek kidolgozását, lehet, hogy az építés fel is emésztett ennyi pénzt, de kétséges, hogy valaki akár csak a töredékét kifizetné érte.