Ilyen a 2-es BMW profik kezében

2014.08.01. 17:57

A jó autóreklám mindig a kocsi képességeit demonstrálja. Mivel mással lehetne egy erős, hátsókerekes BMW-t bemutatni, mint egy körforgalom körbedriftelésével?

A videót Dél-Afrikában, Fokvárosban forgatták, azzal a kaszkadőr-koordinátorral, akik többek közt a Halálos iramban sorozaton is dolgozott. Az autók kormányai mögött is igazán professzionális sofőrök ültek: aki egy kicsit is otthonos a drift világában, annak ismerős lehet Rhys Millen, Samuel Hubinette, Dai Yoshira, vagy Dan Grunwald neve. Az ötödik autóba egy híres kaszkadőrt, Rich Rutherfordotot ültették, ez magyarázza, miért is lett olyan meggyőző a látvány.

Manapság különösen népszerű flash mobot rendezni reklámcélokra. Talán a legpontosabban a villámcsődület adja a vissza az eredeti szó jelentését, vagyis, hogy hírtelen, mindenféle látszólagos szervezettség nélkül egy kisebb, vagy nagyobb tömeg valami szokatlan dolgot csinál, nyilvánosan. A BMW rá is játszik erre, hiszen látszólag a semmiből tűnnek fel, és lezárják a körforgalom kijáratait, pedig az alig kétperces videót több, mint két napig forgatták.

Persze ezzel együtt is látványos lett az eredmény, ami ezekkel az autókkal nem csoda. Az M235i 362 lóereje már bőven elég a huligánkodásra, és várhatóan a leendő tulajdonosok sem fognak vele mást csinálni.