Ha a kaszkadőrnek nem adja ki

2014.08.07. 13:27

Egy komolyabb kaszkadőrmutatványt akár napokig is tarthat megtervezni. Mérnökök, fizikusok, konstruktőrök, és profi sofőrök dolgoznak azon, hogy a látványos akciót mindenki ép bőrrel ússza meg. Nem tudjuk, hogy ezen a vélhetően kínai forgatáson mi siklott félre, de valaki nagyon elmért valamit.

A felvételen az látható, ahogy az autó elugrat, és miközben megpördül a hossztengelye körül, átszakít egy pótkocsit. Eddig nem is lenne semmi probléma, például a Cobra 11 forgatásán ez rutinfeladatnak számít. A bajok a landolás után kezdődnek: az autó valószínűleg túl gyorsan ment rá a rámpára, ezért vagy a vártnál messzebbre repült, vagy szimplán túlcsúszott a biztonsági határon. A stábtagok még idejében észbe kaptak, így mindenki megmenekült, bár az felér egy kisebb csodával.

Az ilyen jeleneteknél egy úgynevezett piparámpát használnak, ez egy olyan rámpa, amelynek az utolsó húsz centije meredekebb szögben emelkedik.A kaszkadőrnek annyi a dolga, hogy kellően nagy sebességgel hajtson neki, és ne a kerékkel, hanem a lengőkarral találja el. Ha mindez sikerül, akkor nem csak elemelkedik, de látványosan meg is pördül az autó.