A tahóság elnyeri büntetését

2014.08.16. 06:42

Paul Wlaker tavaly októberben szenvedett halálos balesetet egy barátjával, amikor hazafelé tartott egy los angelesi rendezvényről. Miután elszállították a roncsokat a helyszínről, két tizenéves fiatal ellopta a Porsche tetejének maradványait. A kaliforniai bíróság most a 18 éves Jameson Wittyt hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

A helyszínelés lezárta után a roncsokat teherautóval szállították el. A sofőr észrevette, hogy a két fiatal a pirosnál kiugrik egy kocsiból, elveszik a tetőpanel darabjait, majd elhajtanak. A teherautó vezetője ezt látva azonnal a rendőrségre ment, ahol bejelentette a lopást. A nyomozóknak nem volt nehéz dolga, hiszen a kevésbé következetes tolvaj még egy közösségi oldalra is feltöltötte a zsákmányról készült képeket.

Azt nem tudni, hogy a fiataloknak mi volt a célja az alkatrészekkel, de elképzelhető, hogy fanatikus rajongóknak akarták eladni. Arról, hogy a másik elkövetőnek mi lesz a sorsa még nincs hír, de várhatóan hasonló büntetésre számíthat, amikor októberben bíróság elé állítják.