Eladó a Terminátor-Unimog

2014.09.01. 17:01

A különleges U3000-est annak idején kifejezetten az idősödő akciószínész-politikus számára építették, de úgy tűnik, mégsem tetszett neki igazán. Most megvehető, igaz, meglehetősen drágán.

A 208 ezer eurós árnak persze oka van: ez messze nem egy széria Unimog, még ha a különbségek nem is mindenki számára egyértelműek az első pillantásra. Az alapja egy 1977-es Unimog volt, amelybe Euro3-as minősítésű, 320 lóerős 6,4 literes turbódízel motort építettek. A visszafogott, ezüstszínű teherautó másik érdekessége a 22 hüvelykes felnigarnikből és a 445/65-ös Michelin XZL terepgumikból összeállított kerékkészlet, amelytől igazán masszív terepjáró benyomását kelti az Unimog. Emellett akad még az autón néhány, ebben a kategóriában nem épp szokványos megoldás: légrugós felfüggesztés, széles kengururács, távirányítású csörlő, tolatókamera és persze bukócső, hogy csak néhány tételt említsünk a hosszú listából.

Új autónak a maga 21 ezer kilométeres futásteljesítményével épp nem mondanánk az egyedi Unoimogot, de agyonhasznált csoitrogánynak sem – így talán akad majd valaki, aki kifizeti a borsos árat a kiváló terepjárónak tűnő gépért. Az autót eredetileg ugyan az Egyesült Államokban helyezték forgalomba, de aki jelenleg kínálja – egy Merex nevű cég – azt állítja, hogy klasszikus jellege miatt Németországban is le tudják rendszámozni.