Lekémfotózták Batman új autóját

2014.09.11. 06:25

Készül az új Batman film, ahol Gotham hősét már nem Christian Bale, hanem Ben Affleck játssza majd, ám nem a címszereplő személye az egyetlen változás: az új hősnek új autót terveztek.

A batmobile volt már mindenféle jellegű és formájú, a lényeg, hogy minden időszakban a jövő megoldásaiból kell felépülnie. Annak idején az 1965-ös TV-sorozat számára az 1955-ös Lincoln Futura alapjaira építettek egy jellegzetes, üvegtetejű szárnyas autót, a 80-as és 90-es évek filmjeiben sugárhajtású, versenyautó-forma géppel száguldozott a Denevérember. A Dark Knight trilógiában viszont az F117-es és a Hummer H1 zabigyerekének tűnő képtelen hídvető járműből lett batmobile, és az új filmben is hasonló filozófia szerint építették meg a batmobile-t.

Úgy tűnik, ugyanúgy katonai fazonú gépet szerkesztettek a filmkészítők, bár ezúttal kevésbé tűnik teherautó-jellegűnek, inkább afféle homokfutó. A színe érdekes, nehéz eldönteni, hogy ez városi álcafestés, vagy egyszerűen csak összekoszolódott a karosszéria. A kétoldalra nyíló kabintető és a kerekek feletti burkolat persze teljesen célszerűtlen, de nyilván a látványnak is adni kellett.

Azt mondanánk, az új batmobile megugorja azt a szintet, amire itt szükség van – már csak az a kérdés, hogy Ben Affleck is képes lesz-e rá.