Képtelen Lamborghini 1,8 milliárdért

2014.09.17. 06:10

A Lamborghini Veneno talán nem kapott megfelelő figyelmet, hisz egy időben jelent meg a még erősebb McLaren P1-gyel és LaFerrarival, de a kaotikus formavilágú gép egy szempontból biztosan túlnő mindkét vetélytársán: messze ez a legdrágább. Most, hogy az autókat a Lamborghini már kiadta a kezéből, még inkább.

Az eredeti, zárt Venenóból csak három páldány készült, egyenként 3,12 millió euróért, a nyitott Roadsterből pedig már kilencet gyártottak, egyenként 3,3 millióért. Ezek is nevetséges összegek, de ami a használt piacon történik a típussal, az még meglepőbb. Most egy német használatutós oldalon bukkant fel, 5,699 999 millió euróért, ami átszámítva 1,79 milliárd forintnak felel meg. Nagy kérdés, hogy ennyit megér-e az alig használt jármű, hisz ebbe az összegbe már beleférne úgy három-négy LaFerrari, McLaren P1, vagy még több Porsche 918-as, azok pedig erősebbek, vagy legalább gyorsabbak.

A Veneno mellett szól persze, hogy ez valódi ritkaság még a fent felsorolt gépekhez képest is, hisz azokból több száz készül, ebből viszont sosem lesz több 12-nél. Így a majdani vevő reménykedhet benne, hogy ezzel az autóval jó befektetést csinál.