VW teherautó aláz a Nürburgringen

2014.09.24. 06:09

Valószínűleg nem egészen gyári a szakadt kék T3 DoKa – ez a duplakabinos, platós változat neve a VW-es szlengben – legalábbis erre lehet következtetni abból, amilyen dinamikával a veszi a Nürburgring döntött Karussel kanyarját.

Külső íven driftel nagyjából ugyanolyan tempóval, ahogy egy VW Scirocco megy végig az alsó íven, majd autóz körbe egy Renault Clio RS-t. A látvány elképesztő, bár az az érzésünk, valami erősebb van annak a T3-asnak a farában, mint a megszokott négyhengeres bokszermotor, esetleg sornégyes dízel – hogy pontosan mi, azt nehéz lenne megmodani, bár lehetőség akad bőven. Az öthengeres Audi turbómotortól a Porsche hathengeresen át a V6-os Alfa motorig mindent pakolnak bele a vállalkozó kedvű tunerek, mert hely az van bőven a kisteher hátsó tengelye mögött.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.