Kereskedésből lopták a Mercedeseket

2014.09.28. 17:07

Több mint egy tucat új Mercedest loptak el az egyesült államokbeli Szilícium-völgy kereskedéseiből az elmúlt hónapokban. A három fiatalt eddig 16 autó elkötésével gyanúsítják, de a nyomozás még folyik, a vádak súlyosbodhatnak.

A kép illusztráció
A kép illusztráció

A háromtagú bűnbanda legidősebb tagját a múlt héten szerdán kapták el a rendőrök. A 24 éves oaklandi férfi nyomára az egyik eltulajdonított ML350-en keresztül bukkantak. Ezzel együtt összesen nyolc autó került meg, további nyolcat azonban még keres a rendőrség. Megkerült viszont a tolvaj két feltételezett bűntársa is: egy 18 és egy 19 éves fiatal.

A három gyanúsított izgatottan várhatja az ügy kimenetelét, ugyanis könnyen lehet, hogy nem csupán a tizenhat új autó ellopásáért kapnak büntetést. Augusztusban ugyanis egy használtautó-kereskedésből is eltűnt hét jármű - a nyomozás jelenlegi állása szerint pedig egyáltalán nem kizárt, hogy a három srác lehet a felelős ezekért a lopásokért is.

A bűncselekmények egyébként gyors egymásutánban, néhány nap leforgása alatt történtek. Ha pedig nem kerültek volna rendőrkézre a tettesek, minden bizonnyal folytatták volna tevékenységüket. Az egyes kereskedésekbe betörve ugyanis nemcsak az autókat, hanem közel félszáz kulcsot is magukhoz vettek.