A leggyorsabb Porsche égett, mint a Reichstag

2014.09.29. 11:22

Nem egyedi eset, hogy egy viszonylag új tervezésű sportkocsi korai példányai spontán tüzet fognak, de nyilván fájt a tulajnak, hogy a közel 230 milliós gépet láthatta hamuvá égni.

Bár azon kívül, hogy az eset Észak-Torontóban történt, sokat nem tudunk az esetről. Egy szemtanú szerint azonban nem valami misztikus hibáról van szó, hanem figyelmetlenségről: a sofőr egy kicsit túltöltötte a tankot, és a benzin egy kis része a forró kipufogóvégre fröccsent, ahol azonnal belobbant. A gond az, hogy a karbonszálas műanyag burkolat is igen jól ég, így az oltásra már nem volt sok esély. A tulajdonos és barátnője már csak futni tudott, mielőtt az egész autó lángra lobbant.

Külön kellemetlenség, hogy egy ilyen esetben van rá esély, hogy a biztosító sem fizet, azaz a tulaj egy ilyen buta hiba miatt bukhatja akár a teljes vételárat, sőt, még a benzinkútban okozott kárt is ráverhetik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.