2014.10.06. 06:28

Vannak olyan szent őrültek, akik lehetőségeihez mérten igyekeznek elkészíteni kedvenc autójuk kicsinyített – vagy életnagyságú – mását. Vannak, akik kartonpapírból, vannak, akik fából dolgoznak. Sőt, olyanok is akadnak, akik nem egy egész autót, hanem annak csupán a motorját formálják meg.

Egy brit férfi korábban saját kis V8-ast épített, most pedig egy spanyol mérnök készítette el a világ legkisebb W18-asát. A szobornak, vagy szobadísznek is kiválóan beillő alkotás természetesen működik, nem is akárhogy: gazdája a videóban pénzérmékkel szemlélteti az egyenletes járást.

Az a néhány adat, ami rendelkezésre áll a motorról, egészen elképesztő. 469 alkatrészt és 388 csavart használt fel az építő, aki 1850 munkaórát fordított a projektre. A furat 14, a löket pedig 10,25 milliméteres. Az aprócska W18-as 28,4 köbcentis lett. Összeállítása igen nagy szakértelmet és kézügyességet is igényelt – a videóból a teljes folyamat legfontosabb lépéseit is megismerhetjük.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.