Saját versenypálya 72 millióért

2014.10.11. 06:37

A The Christman Book nevű luxuscikk-katalógus Neiman Marcus formatervező nevéhez fűződik. A szakma nagyjait összeválogatva minden évben kiadják a karácsonyi ünnepekre, tele egyedi, méregdrága termékekkel. Nők és férfiak egyaránt találnak benne kedvükre valót: ruhák, ékszerek, műszaki cikkek, lakáskiegészítők egyaránt vannak benne. Persze egy ilyen kiadványból nem maradhatnak ki az autós termékek sem. Idén a 100. születésnap alkalmából kiadott, limitált kiadású Maserati Ghibli kapott helyet a könyvben, illetve egy slot car pálya, potom 300 ezer dollárért.

És mégis mit tud a több mint 72 millió forintos játék? A leírásban a Le Mans, a Nürburgring és a Laguna Seca pályák vannak megemlítve, de hogy ezek keveréke, vagy ezek mind teljesen benne vannak az 1:32-es méretarányú másolatban, az nem derül ki. Hat hónapig építették, ezért, ahogy elvárható, a legapróbb részlet is ki van dolgozva. Beépített mini kamerák és kijelzők is vannak, hogy teljes legyen a Forma-1 hangulat.

A pálya megvásárlása ráadásul jótékony célokat is szolgál. A 300 ezerből 3500 dollárt nagylelkűen művészeti oktatásra költ a Neimar Marcus alapítvány. Megrendelné? Akkor számoljon még egy kicsit rá az összegre, mivel ebben nincs még benne a szállítás. Amerikából.