Gyorshajtáson érték Jeremy Clarksont

2014.10.18. 19:34

Gyorshajtáson érték a világ egyik legnépszerűbb autós tévéműsorának, a Top Gearnek a műsorvezetőjét. Jeremy Clarksont Whitby és London között egy fixen telepített traffipax mérte be, igaz, azt nem tudni, mennyire gyorsan haladt.

Clarkson egyébként azt mondja, harminc év alatt ez volt az első olyan esete, amikor büntetőpontokat kapott közlekedési kihágásért. Persze egyes források már elő is vették egy 2008-as nyilatkozatát, amelyben többek közt azt mondta, hogy a sebességkorlátozások csak bosszantják azokat az embereket, akiknek fontos dolguk van.

A műsorvezetőre és a Top Gear stábjára mostanában amúgy is rájár a rúd. Alig két hete Argentínából kergették el őket, ahol Porschéjuk rendszámával borzolták a kedélyeket. Ez ráadásul nem is az egyetlen olyan eset volt a közelmúltban, amikor valamiért elővették a műsorvezetőket.

Tavasszal azért alakult ki feszültség Clarkson körül, mert egy ismert mondókát egyesek szerint rasszista formában adott elő. Az esetet követően aztán gyorsan bocsánatot is kért emiatt, mondván, nem volt szándékosság abban, amit tett. Nyáron pedig egy balesetet szimuláltak James May-jel, azonban nagyon rosszul választották meg a helyszínt.