Oszlopot fogtak egy Ferrari F50-essel

2014.10.25. 12:40

Egy kereszteződésben mérte el a sebességet ennek az ezüst F50-esnek a sofőrje. A ritka Ferrari közvetlen az utaskabin mögött kapott el egy masszív oszlopot.

Kevesen tudják, milyen érzés kiszállni egy törött F50-esből. Na, nem azért, mert lehetetlen élve kimászni egy ilyen roncsból, az ok sokkal kézenfekvőbb: mindössze 349-et gyártottak a típusból. A képen látott példányt a sivlerstone-i versenypálya közelében intézte el sofőrje. A fotókon nem látszik, hogy a V12-ese megsérült-e az ütközésben, de az oszlopot látva csodálnánk, ha csak a külső elemek sérültek volna.

Az 1995 és 1997 között gyártott F50-es korának csúcs-Ferrarija volt. A 349 példány kb. négyszer kevesebb, mint amennyi a kultikus elődjéből, az F40-esből készült. Az F50 piaci mozgása éppen ezért nagyon alacsony, bár nemrég egy példány 850 ezer fontért cserélt gazdát.

Rowan Atkinson 2011-ben összetört McLarenje az árokban
Rowan Atkinson 2011-ben összetört McLarenje az árokban

Eközben a briteknél arról elmélkednek, hogy az ezüst F50-est ért baleset hányadik legdrágább egyszereplős autóbaleset lehetett a Királyságban. Nos, a Ferrarit ért kár mértékének ismerete nélkül nehéz eldönteni, hova elég az örökranglistán, de nem kizárt, hogy top5-ös helyezést tud az oszlopfogás. Az első helyen amúgy Rowan Atkinson áll. A Mr. Bean néven ismert komikus/színész McLaren F1-ét törte össze három éve.