Kiderült, mit tud Ken Block csoda-Mustangja

2014.11.06. 15:06

A Honnicorn RTR-nek, ahogy sejthettük is, nincs sok köze a gyári Mustanghoz, legfeljebb a karosszéria egyes elemei lehetnek gyáriak. A teljesítménye viszont félelmetes.

Ha nem is tarthat számot a leggyorsabb Mustang címére, a Gymkhana 7-esben szereplő Ford igazi szörnyeteg. A motorja egy 6,7 literes Roush Yates V8, ami 845 lóerős, a csúcsnyomatéka pedig 975 Nm. Nem csoda, hogy hatalmas sárvédő-kivágások és arasznyi sárvédő-szélesítések kellettek a teljesítményt átvinni képes Pirelli Trofeo R gumihengerek betakarásához. Ráadásul még összkerék-hajtást is építettek a Mustang alá, hogy a teljesítmény ellenére ne váljon irányíthatatlanná az autó – meg hogy Ken Block is el tudja vezetni, aki nem szokott a hátsókerék-hajtáshoz.

Talán nem a stílusos autóépítés csúcsa a Honnicorn, de valószínűleg sokkal közelebb áll az amerikai közönség ízléséhez és szívéhez, mint az odaát szinte ismeretlen Fiesta, sőt, megkockáztatnánk, hogy az egész Gymkhana stílus jobban áll a Mustangnak, mint valami raliautónak.