Törött Ferrari Enzót fillérekért?

2014.11.09. 11:38

Az év üzletét kínálja egy törött Ferrari Enzóval egy hirdető portál. A roncsról és az autóról leszakadt elemekről készült stúdiófotók komoly ajánlatot sejtettnek.

Bár a hirdetésből nem derül ki, pontosan mi ennek a szerencsétlen Enzónak az előélete, a nyomok szerint valamivel végiggyalulta a jobb oldalát. Szó nincs menthetetlen károkról, de a kerekek, az ajtó, az oldalsó szoknyák, a sárvédők mellett sérült a futómű is, és elszálltak a légzsákok. Ami a baleseténél is érdekesebb az az, hogy csupán 3564 kilométer van az órájában, ami egy gyűjtőnek talán fájdalomcsillapítóként hat a szépséghibás előéletre.

A hirdető szerint 870 ezer dollárból (210 millió forint) kijön az Enzo javítása. Ugyanez a hirdető írja, hogy 2,3 millió dollárért (560 millió forint) lehet eladni ma egy Enzót. Ez igaz, bár jelen esetben a javított autó rossz alkupozíció. A mostani állás azonban közel egymilliós hasznot lehetne leakasztani az üzletről, de még kilenc nap van az aukció végéig, valószínű nem 376 ezer dollár (kilencven millió forint) marad a vége.

Az Enzo a Ferrari LaFerrari előtti csúcsmodellje. 2002 és 2004 között négyszáz darabot gyártottak le belőle, amivel az egyik legritkább sportautója a márkának. Már új korában is csak a kiváltságosoknak adta meg a lehetőséget a cég, hogy vehessenek egyet, a típus mai piaca pedig rendkívül szűk. Sok gyűjtőnél hiánycikk még, ők ennél olcsóbban aligha találnak majd.