Még meg sem jelent a sportkocsi, máris másolják

2014.11.10. 17:23

Azt már eléggé megszokhattuk, hogy a kínai hatóságok nemigen foglalkoznak a szellemi termék eltulajdonításával – konkrétan még a legnagyobb autógyárak sem nyertek pert soha Kínában egy-egy helyi másolat ellen. Így aztán a Paganinak sincs sok esélye ez ellen a szörny ellen, amely ráadásul egy még meg sem jelent modelljük utánzatának tekinthető.

A példakép egyértelműen a Huayra volt, amelynek ugyan szerencsétlen nevet választottak, de mégiscsak az egyik legritkább és legkülönlegesebb sportkocsi, amit manapság sok pénzért kapni lehet. Az eredetiből egyelőre nincs nyitott változat, bár a Paganinál azt nyilatkozták, hogy úgy két év, és elkészülnek a roadsterrel is. A kínai másoló viszont nem várta ki, míg ez megtörténik: olyan karosszériát műanyagozott össze, amelyen tető helyett eleve két púpot kapott a két ülés mögé.

A Pagani egyetlen szerencséje, hogy a formák készítője valószínűleg csak néhány homályos képet látott az eredeti autóról, mert a végeredmény egészen elnagyolt lett. Ráadásul az autó használhatósága is kétséges: a szélvédő túl sötét és túl alacsony, hogy betöltse a szerepét. Arra csak tippelhetünk, hogy mi lehet a burkolat alatt – talán valami Toyota MR2 szerű kis középmotoros gép, legalábbis az arányai erre engednek következtetni, de ugyanennyi erővel lehet házilag hegesztett csővázas szerzet, vagy egy átépített Porsche Boxster is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.