Cartu haverja is vett egy BAC Monót

2014.11.16. 17:02

Három napja annak, hogy egy furcsa körűlmények között meggazdagodott internetes vállalkozó, Josh Cartu összetörte BAC Monóját itt, Budapesten, a Váralagútban. Egy hete ilyenkor ez az együléses még teljesen ismeretlen volt a magyar autóbolondok többsége számára. Akárcsak maga Cartu. Most haverja, deadmau5 várja a saját Monóját. Így néz ki félkészen egy ilyen.

Deadmau5 egyike a világ legjobban kereső dj-inek. A 33 éves kanadai trance- és techno-vonalon aktív, ismertetőjegye, hogy fellépésein egy fura egérmaszkban áll a közönség elé. Jay Kay-hez és sok más zenészhez hasonlóan deadmau5 is autóbolond. Apja még gyári munkás volt a General Motorsnál, ő már sportautókat gyűjt dollármillióiból, Nyan cates Ferrarijáról mi is írtunk már. Szóval ez a srác rendelt be egy BAC Monót nemrég, melyről a készítő közölt egy képet Twitterén. November 14-én, egy nappal Cartu balesete után.

Deadmau5 Ferrarija
Deadmau5 Ferrarija

A történet előzménye annyi, hogy deadmauu5 augusztusban járt a kis brit manufaktúra üzemében. Talán akkor rendelte be a Monót, amit december 12-ig leszállítanak neki. A csütörtöki történések fényében nem jelentéktelen részlet, hogy Josh Cartu és deadmau5 jó haverok – bár ez innentől már bulvár.

Cartu és törött BAC Monója a Váralagútban
Cartu és törött BAC Monója a Váralagútban

Ahogy a Váralagútban történt baleset után írtuk, a BAC Mono egy high-tech együléses, 580 kilós sportkocsi, versenyautó-minőségű Sachs futóműelemekkel, AP racing fékekkel, szénszálas monocoque karosszériával, 280 lóerős Cosworth motorral és hatfokozatú Hewland váltóval. A Mono egy kimondottan utcai használatra is alkalmas, nagyteljesítményű sportkocsi sárvédőkkel, szabványos világítótestekkel, így közúton is használható. Clarksonnak amúgy bejött: