Tizenhárom kilométert ment szembe a forgalommal. Levideózták

2014.11.16. 11:17

Tizenhárom kilométert ment szembe a forgalommal egy 73 éves férfi. Az idős BMW-s egy kétszer kétsávos főúton tévedt el, egy arra járó dashcamje rögzítette az esetet.

Az A23 egy nagy forgalmú kétszer kétsávos út Dél-Angliában. Itt tévesztette el a menetirányt az idős brit E39-esével. Nyolc mérföldet, azaz tizenhárom kilométert ment szembe a forgalommal, zavarának csak egy furgon lett az áldozata. A furgonos oszlopnak hajtott, hogy elkerülje az ütközést, de csak a járműve sérült, ő nem. A rendőrség ezután fogta meg az öreg BMW-st. A férfit kórházba vitték kivizsgálásra, a jogosítványát valószínű nem kapja már vissza.

Az időskori vezetés problémaköre régóta téma már; augusztusban egy amerikai eset melegítette fel kérdést, miszerint kórhatárhoz köthető-e a vezetői engedély. Akkor egy 85 éves Los Angeles-i férfi hajtott egy családi ház medencéjébe, miután beakadt a pedálba a papucsa. Az idősvezetést egyébiránt a South Park is körbejárta már, az animációs sorozat vonatkozó része alább:

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.