2014.12.01. 18:07

Kínából származik a felvétel, a kelet-kínai Csincsiang városából, ahol egy forgalmas kereszteződésben keletkezett nagyméretű víznyelő az aszfalt alatt, akkora, amelyben teljesen eltűnik egy középkategóriás szedán.

Ahogy a felvételen lásztk is, a sofőr túl közel ment a nyílás pereméhez, így az első kerék beszakadt. Az autóban tartózkodó két fő még idejében kiszállt az autóból, mielőtt az befordult a nyílásba. A térfigyelő kamera korábbi felvételén látható, hogy a teljesen alámosott aszfalt egy alaposan megpakolt teherautó alatt szakadt be, durván fél órával korábban, de az autók később szorgalmasan kerülgették a víznyelőt, mielőtt a fehér szedán végül áldozatul esett.

Az efféle víznyelők nem ritkák, különösen laza szerkezetű talajban alakulnak ki, jelentős talajvíz-mozgás hatására, ami elsősorban esőzések eredménye. Számtalan hasonló víznyelőről hallani mostanában orosz területeken, de korábban kialakult egy jóval nagyobb az Egyesült Államokban, épp a Nemzeti Corvette Múzeum alatt – ott nyolc sportkocsi zuhant a mélybe.

A csiancsingi víznyelő feltöltése azóta megkezdődött, a munka várhatóan le is zajlik néhány nap alatt.