Ezért nem előzünk havas úton

2014.12.04. 12:28

Ahogy leesik a hó, itthon is egymást érik a balesetek – csak annyi a különbség az orosz sofőrökhöz képest, hogy ott előbb jön el ez a pillanat. A bajok gyökere az, hogy fejben nehéz egyik pillanatról a másikra átállni a kis tapadású körülményekre, hisz ilyenkor bizonyos tempó felett sem a féknek, sem kormánynak nincs hatása.

A filmen erre látunk nagyszerű példát. A Hyundai sofőrjének az előzéshez szükséges gyorsítás még összejött, de ahogy visszatért a saját sávjába, az autó elvesztette a stabilitását, és csak a sebesség drasztikus csökkentésével tudta ismét irányíthatóvá tenni a gépet. Ezzel azonban – mivel a kamerás autó féktávja is a sokszorosára nőtt a porhavon – a balesetet idézett elő, tulajdonképp már akkor, amikor belekezdett az előzésbe.

Nálnuk egyelőre még nem esett sok hó, és ami esett, az is inkább az ország magasabban fekvő területein, de még előttünk a tél, és bármikor jöhet egy hasonló helyzet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.