A világ legmocskosabb Jeepje?

2014.12.10. 17:27

Az Egyesült Államok déli részén nagy divat manapság sárban autózni, persze olyan gépekkel, amelyek alkalmasak ilyesmire. Hatalmas fesztiválokat szerveznek laza talajú helyszíneken, hogy aztán mindenki nyakig sáros lehessen napokon át. A fura szabadidős tevékenység persze különleges járműveket is szült, amilyen ez is.

Bár a Farm Jeep Racing autójának karosszéria egy régebbi Jeep Wrangleré, a lényeg alatta van: négy klasszikus traktor-hátsókeréken gurul a gép, természetesen mind a négy hajtott, és külön alváz tartja össze a szerkezetet. A nehézkes külsejű, 3,6 tonnás gép mégis elég fürge, ami a kompresszoros, nagyjából 2000 lóerős V8-asnak köszönhető. A felvételen jól látszik, hogy különösebb nehézség nélkül birkózik meg a nyakig érő sárral: egyetlen nagy gázzal áthajt rajta.

A szó klasszikus értelmében persze nincs semmi értelme egy ilyen járműnek, de látványosságnak elsőrangú.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.