Luxuskocsi ennyire még sose fájt

2014.12.12. 18:13

Ha tippelni kéne, hogy ki követte el az arany-zöldkróm Rolls-Royce Ghostot, valószínűleg tízből öten rávágnák, hogy az ízléstelen felvágás mestere, a Mansory is benne lehet a dologban. És nem tévednének.

A fotók Dubaiban készültek, ahol elég sok a jómódú vásárló, és úgy tűnik, valaki úgy érezte, a Ghost önmagában már nem eléggé érdekes. Így aztán megrendelte rá az egyedi fényezést, amelyet a Mansory kínál. Ettől az autó úgy fest, mintha a közepét egyetlen nagy aranytömbből csiszolták volna, de a zöld részeken is az arab cipőpucoló fiúk százai dolgoztak volna hónapokon át, hogy ilyen tükörfényes legyen. A hatás még a viszonylag gyenge minőségű fotók ellenére is ütős: ha az volt az egyetlen cég, hogy az autó feltűnő legyen, akkor mondhatjuk, hogy teljes a siker.

A Mansory egyébként tuningot is kínál a Ghosthoz, az alaphelyzetben is 570 lóerős biturbó V12-es teljesítményét 652 lóerőre, legnagyobb nyomatékát pedig 1050 Nm-re tudják növelni, bár azt semmi nem árulja el, hogy ezen az autón végeztek-e ilyen beavatkozást, vagy sem.