2015.01.10. 16:12

Bár sokaknak a szabályos parkolás még elméletben is gondot okoz, azonban vannak, akik élvezik, ha minél szűkebb helyre tudják bepasszírozni autójukat. A párhuzamos parkolás világrekordjáért például már évek óta szinte öldöklő csata megy. Egészen mostanáig a kínai Han Yue tudhatta magáénak a csúcsot: parkolóhelye mindössze nyolc centivel volt hosszabb a mutatványhoz használt Mininél.

Nem hagyta azonban szó nélkül a csúcsdöntést a korábbi rekorder sem. A brit Alastair Moffattnak kevesebb mint két hónapra volt szüksége ahhoz, hogy visszaszerezze ezt a dicsőséget. Ő ezúttal egy Fiat 500C volánja mögé ült be, és két másik 500-as közé perdítette be az olasz kisautót. A nyolc centiméteres ráhagyást 7,6-ra csökkentette – igaz, rekordja még hitelesítésre vár.

Moffatt a sikeres kísérletet követően úgy nyilatkozott, hogy nagyon jó érzés visszaszerezni azt a csúcsot, amely évek óta közte és Yue között pattog oda-vissza. Ugyanakkor egyre nehezebb kiválasztani a mutatványhoz megfelelő járművet. Fontos ugyanis a méret, a könnyű kezelhetőség, a súly és a forma is. Kérdés, hogy meddig folytatódhat a hajsza a centiméterekért – feltehetőleg hamarosan elérik azt a határt, amelynél már nem lesz értelme a további próbálkozásoknak. Mivel ezen a szinten már profi kaszkadőrök versengenek egymással, így mi inkább ne próbáljuk ki otthon.