Bár nagyon akarta, nem gyulladt ki a lopott Dacia

2015.01.13. 13:23

Különös rablósztori főszereplője volt vasárnap hajnalban ez az árokba hajtott Dacia Dokker. Az police.hu legújabb gyöngyszeme szerint autót Mosonmagyaróváron lopták el, és kétszer próbálták felgyújtani, de hiába.

A történet antihőse egy 36 éves békéscsabai férfi, a tolvaj. Miután bement egy nyitott családi házba, magához vett valamennyi készpénzt, valamint az utcán parkoló Dacia Dokker kulcsait. Később ittasságára fogta a lopást, ami magyarázattal szolgál arra is, amit ez után tett. Körülbelül 250 métert ment az autóval, mielőtt egy út menti lankás árokba tolta volna ez egyterű orrát. Bár ezt sem az árok mélysége, sem az autóban esett kár nem indokolta, a tolvaj lemondott a további gyors menekülésről, és hátrahagyta a járművet. Hogy eltüntesse a Daciában hagyott nyomait, megpróbálta felgyújtani az autót. Az üzemanyagtank esett neki először, de miután az nem lobbant be, az utastérben rakott tüzet. Ez is hamvába holt próbálkozásnak bizonyult: a vezetőoldali ülésen és a középkonzolon nem terjedtek túl a lángok, a Dokker átment a tűzbiztonsági vizsgán.

Az adatgyűjtéssel szerzett nyomok a tolvaj helyi albérletébe vezettek. Itt a nyomozók a lopott pénz egy részét lefoglalták, a kiadott képek szerint egy köteg húszezres mellett előkerült néhány papír kétszáz forintos is. A tettes időközben vonattal Békéscsabára utazott, ahol a bejelentett lakcíme volt. A csabai vasútállomáson fogták el a rendőrök. Lopás, jármű önkényes elvétele és rongálás miatt indult ellene büntetőeljárás.

Forrás: Police.hu