Így lopnak rendszámot a BMW-s profik

2015.01.17. 17:39

Kereken egy perc – avatott kezeknek ennyi elég leszedni a rendszámtáblákat egy autóról, és a tetthelyen felrakni egy másikra. Legalábbis ezek a BMW-s rendszámtolvajok kezdők aligha voltak, amikor szerdán (14-én) nekiestek ennek a tizenéves Citroen Berlingónak egy biatorbágyi utcában. A BMW-sek egy állatmentő alapítvány dobozos szállítóautóját fogták ki, a lopást az út túloldaláról rögzítette egy biztonsági kamera.

Az videóval kapcsolatban megkérdeztük Vezda Lászlót, az Autóvadász Egyesület elnökét. A konkrét eset híre ugyan még nem ért el hozzá, de azt mondja, a rendszámlopás gyakran benzinkúti elhajtásokhoz köthető. Az autóvadászataikon is rendszeresen fognak egy-két rendszámcserés gépjárművet. Ez alapján ezt jóval szerényebb számban művelik, mint az autólopást, de az autópálya díjfizetés átalakítása, főleg az M0-s több szakaszának fizetőssé tétele miatt Vezda szerint nem kizárt, hogy a jövőben elterjedtebb lesz.

A felvételt elküldtük a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányságnak, tőlük a következő választ kaptuk: A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat lopás bűntett és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen. Tekintettel a folyamatban lévő nyomozásra, az ügyről további tájékoztatás nem adható.