Tesla matraccal. Laknád?

2015.01.23. 14:39

Az Airbnb egy közösségi szobamegosztó oldal, ahol hosszabb-rövidebb időre lehet lakást/házat bérelni emberek otthonaiban. A rendezetlen adózási háttér miatt a szolgáltatás itt-ott már betiltanák, de a világ sok nagyvárosában köszöni, nagyon jól működik. A felajánlások első sorban lakásokra, házakra vonatkoznak, vannak aztán az extrém ajánlattal hirdetők, mint amilyen Steve, aki a Tesláját rendezi be igény szerint vendégszobának.

Az ingatlan típusa: lakókocsi/lakóautó. A legtöbb Model S-tulajdonos valószínű a szívéhez kap, ha megtudja, hogy autójuk ezt a besorolást kapta az Airbnb-n. Pedig a P85-ös nagy változásokon nem esett át, csupán le kellett dönteni a hátsó két üléssorát, majd betenni egy gumimatracot. Ezzel két embernek tökéletes, tágas alvóhely, bár Steve, a fogadós megjegyzi, hogy két méter fölött inkább nem jelentkezzen senki.

Az ajánlatot amúgy arizóniai Phoenixben lehet igénybe venni, a szoba két személynek szól. Januárban már csak két éjszaka kiadó, február harmadikától viszont szabad a sajátos motelszoba. Egy éjszakára 23800 forintba kerül a Tesla-lak a dollár aktuális árfolyama szerint. Az ajánlat mellesleg igazán kerek, ugyanis nem csak az alvásra alkalmas Model S jár hozzá. A bérlés ideje alatt az autó Steve garázsában parkol, ahonnan a vendég szabad hozzáférést kap a ház egyéb helyiségeihez, így a konyhához és a fürdőszobához is.