2015.02.01. 13:32

Kisgyerekként egy Ferrariról, vagy egy Porschéról álmodozol. Amikor felnősz, mindent megteszel, élére állítva rakosgatod a forintokat, nyugdíjas éveidre pedig beteljesíted az álmodat. Tudod, hogy szerencsés vagy, mert ezt a legtöbben soha nem engedhetik meg maguknak. Aztán persze ott vannak azok, akik minden képzeletet felülmúló autógyűjteményt tudhatnak magukénak: például Jay Leno vagy éppen Roger Baillon.

Napjaink sportkocsirajongói talán mégsem rájuk, hanem a brit Paul Bailey-re lehetnek a legirigyebbek. Ő ugyanis az első ember a világon, aki egyszerre tudhatja magáénak a Ferrari, a McLaren és a Porsche jelenlegi csúcsgépét. Igaz, ma már nem az egyetlen, hiszen további három-négy gyűjtő autóparkjában szerepelnek ezek az autók, ők azonban nem kérnek a nyilvánosságból.

A sztori a McLarennél kezdődött, ahol egy Volcano Orange (vulkán-narancs) színű P1-est választott magának a férfi. Néhány hete pedig brit sportkocsijával gördült be egy nottinghami Ferrari-kereskedésbe, hogy átvegye vadonatúj LaFerrariját. A hazaszállításban felesége segített, majd a Porsche 918 Spyderért is együtt mentek el. Szemmel láthatóan az egyedi rendszámokon sem spórolt: a P1 MR B, valamint a BA11 LEY is a nevére utal.

Aki szívesen követné Bailey példáját, kénytelen lesz figyelni a használtpiaci hirdetéseket. Mindhárom szupersportkocsiból elfogyott már ugyanis az összes példány. Sőt, a hamarosan érkező, még durvább McLaren P1 GTR-t, és a LaFerrari XX-et is csak néhány szerencsés kiválasztott kaphatja meg.