Ilyen a tipikus Ferrari tulajdonos?

2015.02.26. 17:46

Igazi mélytrollkodás a Car Bros videója, amely Damien Stonebrook, egy tizenéves Ferrari tulajdonos Ferrari-tulajdonlását mutatják be. Valószínűtlen persze, hogy az olasz sportkocsikat csak ilyen nagyképű majmok vezetnék, de úgy néz ki, elkerülhetetlen, hogy egy ennyire közismert és drága autómárkához ellenszenves sztereotípiák tapadjanak.

A hihetetlen történet dióhéjjban ennyi: Damien a 16. szülinapjára kapott egy BMW M3 kabriót, amelyet egy versenybalesetben ropira tört. Ezek után már tudta, hogy valami jobb kell, erősebb, könnyebben kezelhető, és miután egy rivális a vizipóló-csapatban vett egy Porschét, a Wikipedián való hosszas kutakodással kiderítette, hogy neki a Ferrari lesz a megfelelő. Hősünk egyébként nagyrészt maga fizeti a benzint, épp emelkedőben levő DJ karrierjének bevételeiből, amiért épp otthagyta az egyetemi tanulmányait. A videó fénypontja azonban Damien történelmi szakértelme: szerinte Enzo Ferrari azután döntött úgy, hogy elkészíti a legjobb sportkocsit, miután a Lamborghini fivérek sportkocsiját nem találta megfelelőnek. Anélkül, hogy nagyon belemennénk: majdnem, a motívumok megvannak, csak a tények közül nem stimmel egy sem. És a végén kiderül, hogy mostohaanyuka azért Damiennel vitetné ki a szemetet.

Az anti-imázsfilmben az a zseniális, hogy pont azt a figurát rajzolja meg, akit az átlagember egy ilyen autóba beleképzel, így, még ha nem is feltétlenül léteznek ilyen visszataszító figurák, a poén mégiscsak ül. És ahogy a Ferrari ügyvédeit ismerjük, ennek aligha fognak örülni.