Futam előtt lopták el a versenyautót

2015.02.28. 17:30

Éppen a Nascar Sprint Cup következő futamára készült az amerikai Travis Kvapil, és a Georgia állambeli Morrow városának egyik hotelében szállt meg. Éjszaka azonban a szálloda elől ellopták versenyautóját, a szállítást végző trélerrel együtt.

Az egyébként igen feltűnő, kék-narancs festésű, 44-es rajtszámot viselő versenyautó értéke 250 ezer dollár körül mozog, azaz közel 70 millió forintot ér. A 38 éves Kvapilnak és a Team XTREME csapatnak hatalmas érvágás, ugyanis viszonylag alacsony költségvetésből versenyeznek. Helyzetüket tovább súlyosbítja a tréler eltűnése.

Kvapil a történtek miatt kénytelen volt visszalépni az atlantai futamtól. A helyi lapoknak elmondta, soha nem hallott még hasonló esetről, de nagyon elkeseredett. A technikai sportokban mindig benne van egy meghibásodás, vagy akár egy defekt lehetősége, és az is előfordulhat, hogy a kvalifikáción nem teljesít elég jól, de szomorú, hogy ezúttal az indulás lehetőségét is elvették tőle.

A hotel parkolójának biztonsági kamerája egyébként rögzítette a lopást, de a felvétel minősége miatt az elkövető aligha felismerhető. Kvapil ugyanakkor bízik abban, hogy előkerül az autó. Talán maga a tolvaj is meglepődik, amikor benéz a tréler belsejébe. Egyben mindenesetre nehéz lesz értékesíteni.

Frissítés: Georgia állam rendőrei egyetlen nap leforgása alatt megtalálták Kvapil versenyautóját. Meglett továbbá a vontató is, a trélert ugyanakkor a hírek szerint továbbra is keresik. Ez azt jelentheti, hogy a tolvajt valóban váratlanul érte, hogy versenyautót lopott, ezért inkább megszabadult tőle.

Fotók: Twitter@Teamxtreme44

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.