Jön a megváltás: elárverezik a raktárban porosodó Koenigsegget

2015.03.01. 12:58

Kicsit több, mint két éve porosodik egy csancsiangi raktárban ez a ritka Koenigsegg. Az 1185 lóerős Agera R BLT kitekert kormánnyal, hatósági papírok és por alá temetve várja a megváltást. Úgy hírlik, megkapja: hónapokon belül árverésre viszi a vámhatóság.

A BLT-változat az azonos nevű részleg színezett karbonszál-burkolattal készített munkája. A sportautó lefoglalásának hírét annak idején mi is megírtuk, egy szokásosnak nevezhető metódus áldozata lett. Kínáról tudni kell, hogy nagyon magas importvámmal védi hazai autógyártását, ami nem teszi egyszerűvé az európai sportautók beszerzését a felső tízezer számára. Ez a 2,35 millió dollárért vásárolt Agera R BLT így került volna közel a duplájába vevőjének, aki megpróbálta kijátszani a rendszert. Malajziában jegyeztette be az autót, ahonnét akár szárazföldön is hazavihette volna, de lebukott, és a vámhatóság lefoglalta az autót.

Kevés szomorúbb látvány van annál, mint így látni egy ritka sportautót. A Carnews China képei még tavaly novemberben készültek, akkor már két éve pihent az 1185 lóerős Koenigsegg. Bár sok jót nem jelent, a masszív porréteg önmagában nem veszélyes az autóra. A hosszú állás már nagyobb probléma, így aki a közelgő aukción lecsap rá, jól teszi, ha a feltámasztásához rendel egy szakit a svédektől.

Az autó eredeti vevője, akitől 2012-ben lefoglalták aligha licitál majd rá. Na, nem azért, mert ne tehetné, de időközben beszerzett egy LaFerrarit, és köszöni, elvan vele.