Ilyen egy Rolls-Royce rendőrautó

2015.03.09. 16:22

Eddig úgy tűnt, az efféle extrém rendőrautó-flotta Dubaj specialítása, de ezek szerint Abu Dhabiban is megirigyelték a figyelmet, amit a szupersport-rendőrkocsikkal kapott a szomszéd emírség.

Ám nem másolják a szomszédot, vagyis nem egy az egyben: míg Dubajban Aston Martinok, Ferrarik és Lamborghinik jelentik a flotta csúcsát, addig Abu Dhabi egy Rolls-Royce Phantomot állított ki a helyi rendőrségi színekben. A két emirátus egyébként ebből a szempontból is eltér: míg Dubaiban a rendőrség zöld-fehér autókat használ, a rendőrségi Phantom fehér alapon bordó, ahogy Abu Dhabiban szokás. Az országban egyébként meglehetősen vegyes a rendőrségi flotta, vannak a flottában Nissan Patrolok, Toyota Land Cruiserek, Holden Commodore-ok, de VW Golfok, Fiat 500-asok sőt legalább két Chevrolet Camaro is.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a rendőrségi Phantomnak miféle szerepet szánnak, de valószínűtlen, hogy mindennapi járőrözéssel koptatnák el.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.