Vajon miért rágnak a kutyák Volkswagent?

2015.03.11. 16:21

A képsorozat Kínából származik, közelebbről Csonkingból, ahol, úgy tűnik, meglehetősen szabadon járnak falkában a kutyák. Ezek a példányok ráadásul elég nagyméretűnek tűnnek, de ettől függetlenül is meglepő, hogy milyen komoly alakváltozást képes előidézni az aktuális Jetta első sárvédő-lemezén egy kutya fogsora.

Az autóra masszív, szilárd dologként gondolunk, pedig a gyártók manapság rákényszerülnek az anyagtakarékosságra és a súlycsökkentésre – ennek az egyik mellékhatása látható itt. Az egyértelmű, hogy a kutyarágta bal első lökhárító csereérett lesz, ahogy a jobb ablaktörlő-lapát is, ez pedig kínai viszonylatban legalább annyira fájdalmas kiadás, mint itthon lenne.

Arra vonatkozóan több elmélet is született, hogy vajon mi lehet a kutyatámadás oka. Egyesek szerint az autóval elüthették a falka egy tagját, mások azt feltételezik, hogy a kutyák túlfejlett területvédő ösztöne öltött formát így. Az igazság azonban, hogy sejtelmünk sincs, mi vehet rá egy kutyát, hogy hideg fémlemezeken koptassa a fogait.