Lefoglalták a tuning-Corsát

2015.03.14. 12:38

Mintegy 250 autó gyűlt össze Anglia északi részén, egy alkalmi találkozón. Közülük néhány renitens magatartásával és vezetési stílusával kivívhatta a környékbeliek haragját, valaki ugyanis bejelentést tett a rendőrségen. A kiérkező egyenruhások elbeszélgettek egy-két autóssal, és kiosztottak pár büntetést is.

A legrosszabbul egy Vauxhall Corsa tulajdonosa járt, az ő autóját ugyanis engedély nélküli átalakítások miatt lefoglalták és elszállították. Elsőre persze csak néhány optikai változtatást szúrhattak ki a rendőrök – így a méretes felnit és az ültetést, amelyről semmilyen igazolást nem tudott bemutatni a corsás. A későbbi vizsgálatok során azonban azt is megállapították, hogy a forgalmiba bejegyzett 1,4-es benzinmotor helyére egy kétliteres turbóst építettek. A biztosítást természetesen a kisebb, gyengébb motor adatai szerint kötötte meg a tulajdonos.

A rendőrség által kiadott közlemény szerint a környéken elterjedt hobbi az autótuning, ezzel pedig alapvetően nem is lenne problémájuk, nem szállnak rá az átalakított autókra. A lefoglalt Corsa gazdája sem kimondottan a módosítások miatt állhat majd bíróság elé. Sokkal inkább biztosítási csalás vádjával, hiszen a változásokat nem jelentette be a biztosítótársaságnak. Ezen kívül pedig közúti veszélyeztetést is ráhúzhatnak.

Kicsit jobban elmélyedne a tuning témakörében? Hallgassa meg az Égéstér 145. adását!