Egymást zúzták a klasszikusok Goodwoodban

2015.03.23. 06:12

Szomorú ütközéstől lesz emlékezetes Goodwood 73. Members' Meetingje. A sokat megélt, nagy múltú klasszikusoknak tartott rendezvényen egy Mercedes 300 SL és egy Lister-Jaguar D-Type engedte ki nedveit az aszfaltra szombaton.

Pedig az efféle versenyeken nem fakezű senkik tekerik a kormányt. Ennek a balesetnek az egyik szereplője például maga Jochen Mass volt. A 68 éves német a hetvenes években meghatározó versenyző volt a Forma-1-ben, '89-ben pedig harmadmagával nyert a Le Mans-i 24 óráson egy Mercedes M119-cel. Akárcsak azt a sikert, a képen látható balesetet is egy Mercedesszel hozta össze. A fekete Lister-Jaguar bokszutcába tartott, ekkor találta el hátulról Mass a 300 SL-lel.

Mindkét autó komolyan megsérült, a versenyzők azonban segítség nélkül elsétáltak a roncsoktól. A kár mértékéről nem tudni, valószínű jó pár karosszériás és restaurátori munkaóra rámegy majd a javításokra, aztán a következő futásig mennek vissza pihenni. A 300 SL egyenesen a stuttgarti Mercedes-Benz múzeumba, ahonnan elhozták a versenyre.

Hogy milyen egy ilyen verseny mozgóképen? Elképesztő! Ez itt a tavalyiról készült:

Fotók: motoringresearch.com